fbpx

FAQ IRONMAN 70.3 Westfriesland

In het weekend van 2 tot en met 4 oktober staat IRONMAN 70.3 Westfriesland op de planning. Het gehele weekend staat in het teken van de triatlonsport, waarbij ongeveer 4000 deelnemers over verschillende wedstrijden aan de start zullen verschijnen.

Het gehele tijdschema is hier te vinden.

Omdat de wedstrijden verschillende afstanden kennen, zijn er ook verschillende routes in overleg met de gemeenten en de provincie uitgezet.

De parcoursen zijn als volgt:
>> IRONMAN 5150 Westfriesland
>> IRONKIDS
>> IRONMAN 4:18:4 Westfriesland
>> NightRun
>> IRONMAN 70.3 Westfriesland

Tijdens de wedstrijden zijn de wegen waarover het fiets- en loopparcours strekt afgesloten voor alle verkeer. Op verschillende plekken worden officiële verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden.

Een overzicht van afgesloten wegen vindt u op de overzichtspagina per gemeente.

Op de overzichtspagina per gemeente vindt u de tijdstippen waarop wegen afgesloten zijn.

Er gelden geen parkeerverboden tijdens de IRONMAN 70.3 Westfriesland. De enige uitzondering hierop is de Oude Doelenkade in Hoorn. Hier geldt de gehele week, van maandag 28 september tot en met maandag 5 oktober, een parkeerverbod vanwege de finish (en de op- en afbouw) van de IRONMAN 70.3 Westfriesland.

Op een aantal punten op het loopparcours in de binnenstad van Hoorn zijn oversteekpunten te vinden. Deze punten staan duidelijk aangegeven langs het parcours. Op alle andere punten kunt u een oversteek maken, maar wel vragen wij u alert te zijn en atleten voorrang te verlenen tijdens hun wedstrijd.

Op dit moment zijn de bewonersbrieven voor de aanwonenden en bedrijven aan het parcours nog niet verstuurd. Het streven is om dit uiterlijk 3 weken voor het evenement te verspreiden.

Wanneer de bewonersbrieven zijn verstuurd, vindt u deze op de overzichtspagina per gemeente.

De mogelijkheid bestaat dat u geen bewonersbrief hebt ontvangen omdat u niet direct aan het parcours woont. Bij twijfel kunt u altijd de bewonersbrief per gemeente nalezen op de overzichtspagina.

Als atleten over de weg racen, dan kunt u te voet of met de fiets aan de hand uw huis of bedrijf bereiken. In sommige gevallen duurt het langer voordat u een oversteek kunt maken. Wij vragen hiervoor uw begrip en vragen u om alert te zijn bij het oversteken. De snelste atleten op het fietsparcours kunnen met 40+ km/uur passeren.

Neem hiervoor contact op met de organisatie. Samen zoeken we naar een gepaste oplossing, zodat dit veilig gebeurt. U kunt bellen met het telefoonnummer +31 (0)34 351 18 09, op kantoortijden te bereiken tussen 9.00 en 18.00 uur. Op wedstrijddagen is dit nummer ten alle tijden bereikbaar.  

De atletengids wordt op de website gepubliceerd zodra deze beschikbaar is. Dit is uiterlijk 2 weken voor het evenement.

Als uw bedrijf direct aan het parcours gevestigd is, bent u slechter of in sommige gevallen niet bereikbaar tijdens de wedstrijd(en). Aan een aantal ondernemers aan het parcours is maatwerk geboden. Licht tijdig leveranciers in dat u slechter of niet bereikbaar bent.

Nee, veiligheidsdiensten blijven ten alle tijden volledig beschikbaar.